Het IHC Online

Het Indisch Herinneringscentrum wil haar doelgroep graag bereiken. Online en social media zijn middelen bij uitstek om gezien te worden en de programmering en activiteiten van het IHC breed onder de aandacht te brengen. 

Online actief 

Het Indisch Herinneringscentrum wil haar doelgroep graag bereiken. Online en social media zijn middelen bij uitstek om gezien te worden en de programmering en activiteiten van het IHC breed onder de aandacht te brengen. 

Ook in 2017 was het IHC daarom zeer actief op social media, wat leidde tot een aanzienlijke stijging van het @IndischHC Twittervolgers en @IndischHC Facebook en @indischherinneringscentrum Instagram likes. De toegenomen zichtbaarheid op social media zorgde ook voor een aanzienlijke toename in online traffic op de eigen website Indischherinneringscentrum.nl.

Door in te zetten op online en social media campagnes met inhoudelijk relevante content die de doelgroep aanspreekt en raakt, zorgt het IHC voor een jonge, dynamische uitstraling en zet het zichzelf op de kaart. Het slagen van de door het IHC geïnitieerde campagnes vertaalt zich direct in een toename van online bereik, likes, shares en comments, en de campagnes blijken zeer succesvol. In 2018 blijft het IHC daarom inzetten op online visibility en het bouwen aan een geëngageerde online community.

Mede dankzij steun van het vfonds is het IHC in staat om haar social media campagnes krachtig neer te zetten.

Het videoteam van het IHC nam interviews af en filmde op locatie voor de succesvolle online campagne ‘Verhalen over leven’. HIC-s Suzanne interviewt Dick Büchol van Steenbergen en zijn kleindochter. De hele video is hier te zien.

IHC video’s & livestreams

Het posten van korte, dynamische video’s op social media zorgt voor veel views, shares en likes én trekt publiek naar de door het IHC georganiseerde bijeenkomsten en activiteiten. Samen met mediabureau Tuhuteru & Partners en videograaf Armando Ello produceerde het IHC mede dankzij steun van het vfonds verschillende teasers en promovideo’s, videostatements en after movies van door het IHC georganiseerde programmering, die via het eigen YouTube-kanaal op Facebook werden geüpload. De video’s zijn op het IHC YouTube-kanaal terug te zien. Het YouTube-kanaal van het Indisch Herinneringscentrum vindt u hier.

In 2017 zette het IHC voor het eerst in op het maken van Facebook video livestreams. De livestreams blijven ook na afloop van een bijeenkomst of evenement online, en blijken goed te worden bekeken. Via livestream video’s kan het IHC zowel haar bekendheid als haar impact en bereik vergroten, dus ook in 2018 zal het IHC blijven livestreamen. 

#ikherdenk: Verhalen over leven – portretten van onbegrensde kracht

• 6 video’s • 316.093 unieke weergaven • landelijke aandacht: Omroep Max, AD, RTL4

Om de Nationale Indiëherdenking landelijk via social media onder de aandacht te brengen en belangstellenden uit te nodigen de herdenking op 15 augustus bij te wonen, zette het IHC de online campagne #ikherdenk in. IHC’s Suzanne Rastovac en videograaf Armando Ello maakten samen 6 sterke ‘Verhalen over leven’ beeldportretten, waarin oudere en jongere Indische Nederlanders met elkaar in gesprek gaan over de impact én doorwerking van oorlog. Het thema van de Nationale Indiëherdenking, ‘Verhalen Over Leven - de onbegrensde kracht van overleven en het overleveren van verhalen’, liep als een rode draad door de gesprekken.  Het leidde tot aansprekende videoportretten van onder andere Pencak Silat-legende Paatje Phefferkorn en dichter Robin Block, Astrid Seriese en haar dochter Anne, Debrah Jade en Oma Van Gurchom-Matakena en zanger Wouter Hamel bij het Indisch Monument. De video’s, die tussen 15 juni en 14 augustus gelanceerd werden, wisten veel mensen te raken en genereerden landelijk veel media aandacht voor de Nationale Indiëherdenking.

'Verhalen over leven’: eerste generatie Oma Van Gurchom-Matakena in gesprek met derde generatie zangeres Debra Jade over hoe muziek altijd als een rode draad door hun familiegeschiedenis heeft gelopen.

‘Verhalen over leven’: eerste generatie Verdi Phefferkorn von Offenbach, ook wel bekend als Paatje Phefferkorn, in gesprek met derde generatie Robin Block over de oorlog.

Alle ‘Verhalen over leven’ portretten bekijken? Klik hier.
 

U bent hier